Luminile de pe bulevardul Stefan cel mare din Iasi vor fi stinse maine, 23 martie, timp de o ora
În această sâmbătă milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie: Earth Hour. Peste 8.000 de orașe din peste 19 de țări sting lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acțiune pentru rezolvarea problemelor de mediu, cum ar fi schimbările climatice. Earth Hour, un eveniment marca WWF- World Wildlife Fund, a avut loc prima data in 31 martie 2007, la Sydney, cel mai mare oraș din Australia.
Primăria Municipiului Iași se alătură milioanelor de oameni care își vor face vocea auzită pentru planetă stingând lumina timp de o oră, între orele 20:30 și 21:30, în ziua de sâmbătă, 23 martie 2024.
ORA PĂMÂNTULUI LA IAȘI – 23 MARTIE 2024
1. STINGEREA LUMINILOR în intervalul orar 20:30 – 21:30. Se va stinge iluminatul public pe Bulevardul Ștefan cel Mare și iluminatul arhitectural la Palatului Roznovanu.
2. MOMENTE ARTISTICE SUSȚINUTE ÎN FAȚA PALATULUI ROZNOVANU
– Momente muzicale – Palatul Copiilor Iași, orele 20:30 – 21:00:
• Fanfara Palatului Copiilor – prof. Iulian Macovei
• Clasa Canto popular – prof. Claudia Martinică
• Clasa Vioară – prof. Lăcrămioara Matei
• Clasa de excelență (canto) – Prof. Anca Apetroaiei
– Recital susținut de Corurile de copii „Cantus Mundi”, coordonate de reprezentantul local, Maria Leonte, în intervalul orar 21:00 – 21:30.
Coruri participante:
• Corul Cantissimo – dirijor Mihaela Burcă Miclos
• Corul Nicolaus – dirijor Maria Leonte
• Corul Sf. Ier. Nicolae Bâcu, Ipatele- dirijor Pr. Marius Nica
• Corul Micii Normaliști – dirijor Simona Petronela Boroda
• Grupul vocal Armonia, Bălțați – dirijor Irina Elena Țaga
Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.
Cantus Mundi are misiunea să promoveze cântului coral și educația prin muzică pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre. Programul, care reunește în prezent 2.020 de coruri și aproape 70.000 de copii din țară și diaspora, a fost oficializat la nivel guvernamental în 2014, devenind o nouă Direcție a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.
Please follow and like us: